Geraldine Roos

Werkfitcheck 

 

Een goede werkgever is begaan met de werkfitheid van de medewerkers. Zitten ze op de juiste plek? Waar lopen ze tegen aan en hoe kan ik als werkgever helpen om hen zoveel mogelijk in hun kracht te zetten?

 

Wilt u meer inzicht krijgen in of uw medewerkers vanuit hun kracht functioneren? Want een werknemer die vanuit zijn persoonlijke kwaliteiten kan werken krijgt energie van wat hij/zij doet. En energiegevend werk, dat houd je werkfit natuurlijk.

 

Soms lijkt een medewerker goed te functioneren, maar blijkt hij/zij niet vanuit het natuurlijk talent te werken, waardoor op langere termijn de kans op overbelasting of zelfs uitval kan ontstaan.  

Maar hoe weet je dan, of dit zo is? Hoe weet je of het juiste poppetje écht op de juiste plek zit?

 

In samenwerking met Archepeople bieden wij hiervoor een bijzondere manier om inzicht te krijgen op individueel, team en organisatie niveau. De mogelijkheden zijn:

 

* medewerker ontwikkelimpuls:

Een unieke methode om de medewerkers op de juiste plek te zetten. Dé manier om geluk te bevorderen en medewerkers optimaal te laten functioneren.

 

 

* medewerkerstevredenheidsonderzoek

Exact weten wat de uitdagingen zijn voor jouw organisatie door grootschalig te luisteren naar de mensen in jouw organisatie. Medewerkers zijn een grote bron van informatie omdat zij dagelijks, in de praktijk ervaren wat werkt en wat niet werkt. Wij luisteren naar alle ‘geluiden’ in de organisatie. Dat doen wij door een veelomvattende onderzoeksvragen welke alle gebieden van jouw organisatie kunnen belichten.

 

* wervingswijzer :

Een unieke methode voor duurzame instroom van nieuw talent. Dé route naar productieve en bevlogen medewerkers!

 

*Cultuur fitheid check:

Je hebt een doel voor ogen en wilt dit zo soepel en snel mogelijk realiseren. Dit vraagt om verandering maar wel op een manier die past bij het DNA van jouw organisatie. Met onze Cultuur fitheid check ontdek je waar het DNA van jouw organisatie uit bestaat. Je krijgt inzicht in de energiegevers en blokkades van de organisatie en op welke manier dit de verandering beïnvloed.

 

* competentie onderzoek:

Vraag op een simpele en effectieve manier feedback om persoonlijke groei en ontwikkeling te stimuleren. De online tool voor 360 graden feedback.

 

* talentvolle teams:

Krijg inzicht in de talenten, de energiebronnen en –lekken van een team en maak bewust gebruik van de goed ontwikkelde competenties.

 

 

 

 

 

 

 

ZO herstellen 2020

In samenwerking met: